Stalmat voor je katerverblijf. Een uitkomst!

Geplaatst op Tags , ,

Als je een verblijf voor katers wil maken, kan dat nog een hele klus zijn. Je kunt dit doen voor je eigen dieren, maar ook omdat je een katerverblijf wil maken. Het is goed om de juiste vloer te kiezen, eentje die je gemakkelijk schoon kunt maken. In deze blog vertellen we je wat stalmatten voor je katerverblijf kunnen betekenen.

Snel schoon

Een katerverblijf heeft best wat te verduren, want katers kunnen sproeien. En dat zorgt voor een boel rommel. Natuurlijk houd je daar rekening mee in het design van je katerverblijf. Een stalmat is ideaal omdat deze gemaakt is van EVA, dat staat voor Ethyleen Vinyl Acetaat. Het is een materiaal met een aantal eigenschappen waar katers van houden: het is zacht, flexibel en slijt niet snel. Een van de mooie eigenschappen van dit materiaal is, dat het geen vocht opneemt, ook niet als er een scheur in komt. Binnen en buiten zijn vochtwerend.

Nog geen recycling mogelijk

EVA kan nog niet volledig gerecycled worden en dat is de minder duurzame kant van dit materiaal. De duurzame kant is dat het zeer slijtvast is, waardoor het vele jaren meegaat.

De vloer leggen

Stalmatten zijn heel gemakkelijk in een katerverblijf te leggen, want door de speciale kartelrand kunnen de stalmatten eenvoudig als een puzzel in elkaar geklikt worden. Deze vloer is hygiƫnisch, want erg gemakkelijk schoon te maken. Dat is wel belangrijk omdat je zo de leefomgeving van de dieren goed kunt houden.

Isolatie
Door hun dikte van 2.5 cm is de stalmat goed isolerend. Je kunt deze matten combineren met een betonnen ondervloer en stro bovenop de mat. Dat maakt het schoonmaken van het katerverblijf nog gemakkelijker. Een voordeel van deze matten is dat ze een antisliplaag hebben. Zo glijden de dieren niet alle kanten op en dat is goed voor hun poten.

Kattenverblijf

Stalmatten zijn ideaal voor een kattenverblijf ook als je dit professioneel wilt aanpakken. Met stalmatten heeft je verblijf direct een professionele uitstraling. Dat maakt dat mensen met een gerust hart hun kater, bijvoorbeeld voor de vakantie, bij je durven laten logeren. Niet alleen zijn stalmatten geschikt voor gebruik in kattenverblijven, ook kunnen ze moeiteloos in dierenvervoerwagens gelegt worden. Dat zorg voor grip en een zachte ondergrond.

Conclusie

Een professioneel katerverblijf heeft veel baat bij stalmaten, want deze vloerdelen kun je gemakkelijk leggen, schoonmaken en gebruiken voor professionele doeleinden. Stalmatten zorgen voor een diervriendelijk verblijf.